Investigim

Pse KPK e shkarkoi nga detyra prokurorin Dritan Marku

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit rrëzoi me shumicë votash kërkesën e prokurorit të Vlorës, Dritan Marku për riçeljen e hetimit për pastërtinë e figurës dhe profesionalizmin, si dhe vendosi shkarkimin e tij nga detyra. Nga Edmond HOXHA – Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, KPK shpalli të hënën vendimin për shkarkimin nga detyra të prokurorit të Vlorës, Dritan Marku. Vendimi u …

Read More »

Ndërhyrja në zonat e mbrojtura dhe parqet kombëtare ‘infekton’ edhe Llogoranë

Ndërhyrja në zonat e mbrojtura dhe parqet kombëtare tashmë ka ‘infektuar’ edhe zonën e Llogorasë. Burime raportojnë se, në territorin e Parkut të Llogorasë, ka nisur hapja e disa pikave për ndërtimin e guroreve me qëllim nxjerrjen e gurit dhe inerteve. Pas denoncimit nga ana e banorëve, në terren kamera, ka fiksuar dy pika ndërhyrjesh në zonë, ku mjetet e …

Read More »

Zbulohet skema/ Si i fsheh gjashtë milionë euro në vit “Mamuthi i korrupsionit”

Çudia është, se me Vendim Nr. 411, datë 06.07.2007 të Gjykatës-Tiranë, Anastas Angjeli ( i etiketuar nga ish kryeministri Berisha si “Mamuthi i korrupsionit”), e ka regjistruar Universitetin “Mesdhetar”, me emrin “Organizata Jo Fitimprurëse Mesdheu” pa aktivitet biznesi, por për studime shkencore ekonomike, duke përdorur vetëm donacione e punë vullnetare shkencëtarësh… Kështu theksohet në një shkrim të publikuar nga “Pamfleti”, …

Read More »

Plot 1 miliardë euro në kurriz të shqiptarëve, qeveria Rama vendos të marrë një tjetër borxh (ARSYEJA)

Qeveria shqiptare ka vendosur të rrisë deficitin buxhetor të këtij viti duke i ngarkuar qytetarëve edhe 92 milionë euro borxhe për një total prej 1 miliardë eurosh, bëhet e ditur nga një projektligj për akt normativ i dorëzuar në Kuvendin e Shqipërisë. Qeveria thotë në relacion se ka nevojë të rrisë deficitin buxhetor dhe borxhin publik nga niveli sakaq i …

Read More »