Investigim

Belinda Balluku fundos Shqipërinë me 100 milionë euro në Arbitrazh për Koncesionin e Kontenierëve

Ndërprerja e njëanshme e koncesionit të terminaleve të Portit të Durrësit nga ana e Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë mund t’u kushtojë shqiptarëve mbi 100 milionë euro gjobë. Arbitrazhi ndërkombëtar i Bankës Botërore, ku Kurum ka depozituar padinë që më 23 shtator të 2020, ka nisur procesin e administrimit të provave dhe dokumentacioneve të dosjes. Ky është hapi i fundit …

Read More »

Riintegrimi i të miturve në konflikt me ligjin: Historia e dy peticioneve në Kamëz dhe Tiranë

Nga: Olimbia Yzeiraj Si lindën peticionet ‘paqësore’ mbi dy metoda, njëra ‘Rintegrim’ dhe tjetra ‘Përjashtim? Pas dhjetë muaj në terren, duke kontaktuar, informuar dhe advokuar familjarë të të miturve në konflikt me ligjin, duke adresuar problematika të tyre pranë strukturave të pushtetit vendore në njësi të ndryshme administrative në Bashkitë Tiranë dhe Kamëz, espertë të rinj të ligjit, punonjës social …

Read More »

NJË PENSIONIST I THJESHTË MERR PENSION QESHARAK, NJË DEPUTET PENSIONIST PAGUHET SI “SHEIK”

Xhovani Shyto Përveçse na zhvasin në përmuajshmëri me paga disa milionëshe, me vënie në dispozicion të makinave të blera më fonde të buxhetit të shtetit (që mbushet me kontributet tonë), me pagesa dietash, karburanti, telefoni, pagesa shtesë për pjesëmarrje nëpër komisionet parlamentare, për strehim etj., të gjitha me fonde të rrjedhura nga buxheti i shtetit (që mbushet me kontributet tonë), …

Read More »

Procese të suksesshme për të drejtën e gazetarëve në funksion të transparencës publike

Aleksandër Çipa Unioni i Gazetarëve Shqiptarë Gjykata e Rrethit Gjyqësor Tiranë vendosi pushimin e çështjes që kishte të bënte me procedimin penal nr. 6767, të vitit 2021 me kallëzues Unionin e Gazetarëve Shqiptarë. Prokuroria e Rrethit Gjyqësor Tiranë në datën 27.09 2021 regjistroi procedimin penal për veprën penale “Kryerja e veprimeve arbitrare”, parashikuar nga neni 250 i Kodit Penal. UGSH …

Read More »

Rasti kur gazetari nga denoncues përfundon i pandehur

  Elida Lazi Gazetare  Sistemi i drejtësisë në Shqipëri, vazhdon të ketë probleme të mëdha në trajtimin e rasteve ku sulmohen dhe kërcënohen gazetarët apo vihen përballë akuzave me pretendime juridike nga subjekte dhe individë që pretendojnë se cenohen nga raportimet apo shkrimet e thelluara të gazetarëve. Raporte të organizatave vendore dhe atyre rajonale, si dhe studime të thelluara subjektesh …

Read More »

Dallaveret e Qeverisë me tokën në bregdet/ Ua fal oligarkëve të saj për hotele luksoze

Këshilli i Ministrave zbaton çmime shumëfish më të ulëta se ato të tregut për të shitur tek privatët tokën shtetërore në bregdet, apo në zonat më të shtrenjta të Tiranës, një praktikë që sipas ekspertëve është tregues i kapjes së shtetit nga oligarkët. Nga Blerina GJOKA – Në një nga brigjet më të bukura të Jonit në Palasë, vilat e …

Read More »

Afera e projektuar e qeverisë me gjiret e Llamanit dhe Porto Palermos

Elida Lazi Një projektvendim i përgatitur nga Ministria e Mjedisit, që përgatitet të marrë firmën e ministres Mirela Kumbaro, i planifikuar të marrë miratim nga Këshilli Kombëtar i Territorit dhe më pas edhe prej kryeministrit Edi Rama, po ngre një stuhi reagimesh dhe procesesh mes qeverisë dhe pronarëve në këto brigje të Himarës. Projektvendimi i vendosur verbalisht mes kryeministrit Rama …

Read More »

Dosjet e mbyllura te aferave korruptive/ KESH, humbja 18 mujore 31 milionë USD

Sikurse kemi paralajmëruar, sot po nisim publikimin e humbjeve që Korporata Elektroenergjitike Shqiptare, me kapital shtetëror dhe financim nga buxheti i publikut të gjerë, dikur një e vetme dhe e njohur si KESH, kurse sot OSHEE etj. bijëza, ndër të cilat dhe vetë KESH. Qëllimi i rihapjes së kësaj plage të vjetër është evidentimi i gropës financiare që kjo Korporatë …

Read More »

Kur KESH drejtohej nga Engjëll Çuçi, Andi Beli, Andis Harasani etj./ Dosjet e mbyllura të aferave korruptive

 Afera korruptive “CEZ-DIA” rikthehet, herë pas here, në qendër të vëmendjes së medias së printuar e asaj të internetit , e vlerësuar si një ndër më të mëdhatë në historinë e Shqipërisë paskomuniste. Përsonazhet e saj tashmë dihen, sikurse dihet dhe fati i dosjes hetimore që, pas dënimit dhe burgosjes së Kastriot Ismailit,  personazhit të vetëm të hetuar e gjykuar, …

Read More »

Mos harroni 28 majin e epokës berishiste, dasmën e gjakut në Sheshin “Skënderbej”

Nga Xhovan SHYTI – Forcat e policisë qenë rreshtuar përpara hyrjeve për në Sheshin “Skenderbej” dhe nuk pranonin ti lejonin protestuesit të cilët vazhduan të marshojnë duke mos e përfillur shkopin e gomës. Kaluan vetëm pak minuta dhe në atë shesh, ku katër vjet më parë partia në pushtet i kishte bërë thirrje shqiptarëve tia jepnin votën pasi vetëm nëpërmjet …

Read More »