Ekonomi

Bypass-et Fier dhe Vlorë, KLSH: Kostot e paparashikuara u rritën me 4.6 milionë euro

Bypass-et e Fierit dhe të Vlorës tashmë të hapur për trafikun kanë kaluar në sitën e Kontrollit të Lartë të Shtetit i cili ka dalë në përfundimin se zbatimi ka shfaqur problematika të shumta. Në një auditim me objekt mbi përputhshmërinë e projektit të “Ndërtimi i Bypass -eve Fier dhe Vlorë” në Autoritetin Rrugor Shqiptar” nënvizohen disa nga këto problematika …

Read More »

Inflacioni i zgjatur, rritja e ekonomisë shqiptare pritet të ngadalësohet

Banka e Shqipërisë parashikon që, rritja e ekonomisë do të mbetet në territor pozitiv gjatë tremujorëve në vijim, por ajo pritet të shfaqet më e ngadaltë në të ardhmen, për shkak rritjes së zgjatur të inflacionit. Sipas BSH-së, zgjerimi i aktivitetit ekonomik do të vijojë të mbështetet nga rritja e konsumit dhe e investimeve, si dhe nga një aktivitet i …

Read More »

Hapja e eksporteve të grurit ul çmimet, rënie rekord pas vitit 2008

Çmimet globale të ushqimeve ranë në mënyrë drastike, me 8.6 për qind në fund të muajt korrik në krahasim me qershorin. Për Organizatën e Kombeve të Bashkuara për Ushqimin dhe Bujqësinë, kjo është rënia më e madhe mujore, që nga viti 2008. Bursat ranë mënjeherë në fund të korrikut pas marrëveshjes së Ukrainës dhe Rusisë në Turqi për të hapur …

Read More »

Eurostat: 74.7% e popullsisë në moshë pune në Shqipëri është e rrezikuar nga varfëria

Në Shqipëri 74.7% e popullsisë në moshe pune rrezikojnë të bien në varfëri, pasi jetojnë në familje me intensitet të ulët të punës raportoi sot Eurostat. Instituti Europian i Statistikës sqaroi se, intensiteti i punës pasqyron se sa kanë punuar të gjithë anëtarët e familjes në moshë pune në krahasim me potencialin e tyre të plotë. Në përgjithësi, sa më …

Read More »

Bordi i Transparencës publikon çmimet e reja të karburanteve, ja me sa do të shitet nafta

Bordi i Transparencës në datë 2 Gusht 2022, në mbledhjen e radhës vendosi: ?Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gazoil i standardit SSH EN 590 të jetë jo më shumë se 221 lekë/litri, ndërsa i shitjes me shumicë jo më shumë se 209 lekë/litër. ?Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit benzinë e standardit SSH EN të jetë jo …

Read More »

Aksi Milot-Fier/ Balluku: Do të lëvizet deri në 130km/orë

Qeveria rihap garën ndërkombëtare të ndërtimit me koncesion të rrugës Milot – Fier, 114 kilometër e gjatë. Pjese e korridorit adriatiko-jonianian, ky segment parashikon ndërtimin nga e para të 53 kilometër rrugë dhe rehabilitim e 62 kilometrave ekzistues të kategorisë A dhe B. Kemi ndarë këtë gjatësi, nga Miloti deri në Fier duke iu dhënë më shumë hapësirë dhe mundësi …

Read More »

U filmua duke shpërndarë para në zgjedhje, SPAK kërkon 1 vit burg për ish-kandidatin e LSI për deputet Etjon Joka

Prokuroria e Posaçme Antikorrupsion kërkon dënimin me 1 vit burg për ish-kandidatin e LSI-së për deputet në zgjedhjet parlamentare të 25 prillit, Etjon Joka. Ky i fundit u filmua ndërsa jepte para në këmbim të votave. Po ashtu, një vit burg u kërkua edhe për Elis Babon, personi që kishte kryer filmimin dhe të cilit i ka dhënë paratë Joka. …

Read More »

Çmimet “tkurrin” tregtinë: Më pak mallra gjatë qershorit, pasagjerët dhe fluturimet me rritje

Shifrat e qershorit konfirmojnë sërish tkurrje të tregtisë, krahasuar me qershorin e një viti më parë, sipas të dhënave mbi transportin nga “Instituti i Statistikave”. Përgjatë qershorit, transporti i mallrave në porte, i cili zë peshën më të madhe të tregtisë së jashtme ka rënë në volum me 25.3%. Rënie e volumit të mallrave të ngarkuara dhe shkarkuara në porte …

Read More »