Tag Archives: ministria e mbrojtjes

Skandali/ Ministria e Mbrojtjes pagoi për shuarjen e zjarreve 180 milionë euro një helikopter që nuk fluturoi

Agjencia Kombëtare e Mbrojtjes Civile ka paguar në gusht të vitit të kaluar për shuarjen e zjarreve një helikopter që nuk ka fluturuar kurrë në hapësirën ajrore shqiptare, sipas të dhënave të regjistrit të AlbControl. Kjo është gjetja e një raportimi auditimi që Kontrolli i Lartë i Shtetit ka kryer në AKMC për një tender të organizuar në gusht të …

Read More »

DETAJET: Një rus hyri brenda territorit të uzinës dhe filloi të bënte foto, dy të tjerë e prisnin jashtë! Përballja me ushtarët dhe si u bë ndalimi i tyre

Ministria e Mbrojtjes thotë se incidenti në uzinën e armëve në Gramsh, ku tre ruse tentuan të futen ka ndodhur rreth orës 17:40. Sipas njoftimit, roja ka vënë re lëvizjet e dyshimta rreth objektit dhe  menjëherë ka njoftuar përgjegjësin, se një person ka hyrë brenda territorit. Sipas ministrisë, të dy efektivët që mbetën të plagosur nga përleshja kanë zbatuar rregullat …

Read More »

Situata e zjarreve në Shqipëri/ Ministria e Mbrojtjes bën bilancin: Janë 4 vatra aktive në vend

Ministria e Mbrotjtjes ka pasqyruar situatën e zjarreve në vendin tonë. Sipas të dhënave nga Qendra Kombëtare Operacionale e Emergjencave Civile ne AKMC, gjatë 24 orëve të fundit janë raportuar 28 vatra zjarri. Nga të cilat janë shuar vatrat në: në fshatin Mali i Jushit, bashkia Vau Dejës; në fshatin Gjegjan dhe mbi kurorën e qytetit Pukë; në fshatin Bershi, …

Read More »

Situata e zjarreve, Ministria e Mbrojtjes: Janë 29 vatra aktive

Ministria e Mbrojtjes dhe dhënë detaje për situatën e zjarreve. Sipas të dhënave, gjatë 24 orëve të fundit janë raportuar 29 vatra zjarri. Sipas ministrisë, në aksionet për shuarjen e flakëve gjatë 24 orëve janë angazhuar 315 efektivë zjarrfikës, Forca  të Armatosura, forca bashkiake, forca policore, punonjës të Administratës së Zonave të Mbrojtura, shërbimi pyjor, forca vullnetare, 36 mjete zjarrfikëse …

Read More »

Zjarret në vend dhe vatrat aktive, Ministria e Mbrojtjes jep detaje

Ministria e Mbrojtjes informon për situatën e zjarreve në vend, ku aktualisht Veriu është më i prekur. Zjarre ka në disa zona të Mirditës në qarkun e Shkodrës, në Pukë e Fushë-Arrëz si dhe në Kukës. Ndërkohë zjarri vijon dhe në Himarë, por nuk ka pasur zhvillim, ndërsa ndërhyrja është e pamundur. Qarku Lezhë 1. Bashkia Mirditë, njësia administrative Fan, …

Read More »

Ministria e Mbrojtjes: Në 11 ditë janë shuar 163 vatra zjarri në vend, u shmang rreziku për banesat

NJOFTIMI 163 vatra zjarri janë shuar në të gjithë territorin e vendit, në një periudhë 11 ditore. Agjencia e Mbrojtjes Civile ka bërë një bilanc të punës së kryer nga efektivët e Forcave të Armatosura, të cilët kanë shkuar në ndihmë të autoriteteve të pushtetit vendor, kur është kërkuar ndërhyrja e tyre. Zjarret e rëna në bashkinë Fier më datë …

Read More »

Zjarret/Ministria e Mbrojtjes: Vijon puna nga ajri në Vlorë, Gjirokastra nën monitorim, si paraqitet situata në Shkodër, Pukë, Elbasan dhe Dibër

Ministria e Mbrojtjes ka dhënë informacion për situatën e zjarreve për të gjitha vendet e prekura teksa disa vatra vijojnë të jenë aktive. Në njoftimin e ministrisë thuhet se situata në Gjirokastër po mbahet nën monitorim dhe është bërë e mundur shuarja e të gjithë vatrave të zjarrit, ndërkohë po punohet nga ajri për të shuar zjarret në Vlorë dhe …

Read More »