Aktualitet/LajmeKryesoreNdodhi

Nga 38 euro për ton sot paguajmë 93 euro – Dokumenti i BB që nxjerr zbuluar Veliajn

Një raport i IFC i vitit 2014 të Bankës Botërore që kishte të bënte me pastrimin e Tiranës, që kryebashkiaku Erion Veliaj e përdor si alibi për të justifikuar planin për ngritjen e inceneratorit dhe rritjen e tarifës për pastrimin e Tiranës – hedh poshtë të gjithë skemën.

Veliaj thoshte se e ka patur që ishte një tarifë prej 38 euro për tonë për pastrimin e Tiranës, për të cilën ne paguajmë 16 milionë euro në vit.

Ky studim i IFC parashikonte pastrimin e Tiranës, mbledhjen e mbetjeve, zgjerimin e landfillit të Sharrës, depozitimin dhe përpunimin e tyre dhe bënin të gjithë këtë proces për 250 mijë tonë në vit me 38 euro për ton.

Sot ne Nepaguajmë Eco Tirana. Paguajmë 16 milionë euro për mbledhjen dhe koshave. 16 milionë euro për 250 mijë tonë, shkon 64 euro për tonë. Plus 29 euro për ton për depozitim, vetëm pastrimi për 250 mijë tonë, e ka çuar në 93 euro për tonë, pastrimin e Tiranës

Artikuj të lidhur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button