Tag Archives: UNESCO:

UNESCO: 207 objekte kulturore ukrainase të dëmtuara nga lufta

Duke përdorur imazhet satelitore para dhe pas, OKB-ja ka dokumentuar dëmtimin ose shkatërrimin e plotë të 207 vendeve kulturore në Ukrainën e shkatërruar nga lufta. Të dhënat po mblidhen në një platformë ‘online’ të krijuar posaçërisht, e cila fillimisht do të jetë e aksesueshme vetëm për ekspertët, por së shpejti do të hapet edhe për publikun, njoftoi dje Krista Pikkat …

Read More »