Tag Archives: qeveria e re

Me 25 ministri, katër më shumë se më parë: Si do të duket qeveria e re në Serbi?

Qeveria e re serbe do të ketë 25 ministri, katër më shumë se më parë, që vetëvetiu është arsye e mjaftueshme për kritika të shumta në opinion. Opozita mendon se qeveria e ardhshme do të jetë tepër e madhe dhe shumë e ngadaltë për t’iu përgjigjur sfidave. Ndërsa qeveria si arsye për rritjen e numrit të ministrive përmend situatën e …

Read More »

Emrat e ministrave/ Giorgia Meloni kryeministrja e parë grua e Italisë, nesër betohet qeveria e re

Giorgia Meloni, liderja e Fratelli d’Italia, e ka pranuar postin që i është besuar nga presidenti Sergio Mattarella dhe është kryeministrja e re e Italisë. Presidenti i Republikës ka pranuar gjithashtu listën e ministrave të dorëzuar prej saj. I menjëherëshëm ka qenë reagimi i Mateo Salvinit.  “Të bashkuar, të shpejtë dhe efikas: siç u premtua, lind qeveria e qendrës së …

Read More »