Tag Archives: Akademia e Shkencave

“Skënder Gjinushi më përjashtoi nga konferenca” – Akademia e Shkencave: Shpifje e ulët dhe e pavërtetë e Ledi Shamkut

Pak ditë më parë studiuesja Ledi Shamku ka hedhur akuza për Akademinë e Shkencave dhe Kryesinë e saj se është ndërhyrë për përjashtimin e saj si pjesëmarrëse në konferencën “Shqipja standarde sot që u mbajt në Prishtinë nga dy akademitë. Këshilli organizativ i konferencës “Shqipja standarde sot” ka reaguar ndërkohë me një deklaratë, duke e quajtur shpifje pretendimin e studiueses …

Read More »

Rama: Historia e shqiptarëve e kërcënuar nga një injorancë e pashembullt

Në konferencën për 50-vjetorin e themelimit të Akademisë së Shkencave, kryeministri Edi Rama u ndal tek historia dhe gjuha shqipe. Në fjalën e tij ai u shpreh se është e kërcënuar historia e shqiptarëve nga një injorancë e pashembullt që për shumë vite e ka kthyer mënjasinë e Akademisë së Shkencave. Sa i takon gjuhës, kreu i qeverisë theksoi se …

Read More »

Ndahet nga jeta albanologu i shquar gjerman Peter Bartl

#inmemoriam #PeterBartl Akademia e Shkencave njofton me hidhërim ndarjen nga jeta të albanologut të shquar gjerman Peter Bartl, në moshën 84-vjeçare. Peter Bartl ka lindur në vitin 1938 në Cottbus. Pas studimit të historisë së Europës Lindore, sllavistikës dhe turkologjisë, ka botuar një sërë studimesh historike rreth Europës juglindore e më ngushtë Shqipërisë. Prej vitit 1980 e deri më 2004 …

Read More »