Aktualitet/LajmeEkonomi

IFC emëron Zj. Ines Rocha si Drejtoreshën e re Rajonale për Evropën

IFC ka emëruar Zj. Ines Rocha në pozicionin e Drejtoreshës Rajonale për Evropën. Zj. Rocha do të punojë nga zyra e Vjenës dhe do të ketë një rol kyç në tërheqjen e investimeve të sektorit privat dhe krijimin e vendeve të reja të punës në Evropën Qendrore dhe Lindore, me fokus në zhvillimin ekonomik të gjelbër, teknologjinë dixhitale dhe përfshirjen financiare, si dhe drejtimin e programeve të IFC-së në përgjigje të pushtimit të Ukrainës nga Rusia. Ajo gjithashtu do të drejtojë përpjekjet e IFC-së për zhvillimin e biznesit në Evropën Perëndimore për të mobilizuar kapitalin dhe njohuritë në nxitje të rritjes së qëndrueshme ekonomike në tregjet në zhvillim.

 

Zj. Rocha, një shtetase portugeze dhe britanike, ka mbi 20 vjet përvojë në fushën financiare për zhvillimin ekonomik, së fundmi në Bankën Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH), ku ajo mbulonte bankat e Bashkimit Evropian dhe strukturimet financiare në mbështetje të bizneseve të vogla në të gjithë Evropën Qendrore dhe Lindore.

Kohët e fundit, Zj. Rocha, si drejtuese e Departamentit të Ndikimit dhe Partneritetit në BERZH ndaj krizës në Ukrainë, ndihmoi në mobilizimin e një shume rekord nga aksionarët kryesorë dhe donatorë në ndihmë të ekonomisë dhe sektorit privat të Ukrainës. Në këtë rol, ajo bashkëpunoi ngushtë me institucionet financiare zhvillimore dhe bankat shumëpalëshe të zhvillimit, duke përfshirë Bankën Botërore, Agjencinë Shumëpalëshe të Garancisë së Investimeve (MIGA) dhe IFC. Më parë, ajo ka punuar në Bankën e Investimeve UBS Bank dhe Bankën Qendrore të Portugalisë.

Zj. Rocha ka përfunduar studimet pasuniversitare në London School of Economics.

Artikuj të lidhur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button