Tag Archives: turizmin ne Shqiperi

Kriza e çmimeve prek turizmin në Shqipëri

Kontratat e parapaguara nga turistët e huaj, që në një kohë normale përbëjnë një garanci për turizmin vendas, janë vënë në rrezik nga shtrenjtimi i çmimeve. Kreu i unionit turistik shqiptar Rrahman Kasa, thotë se kostot e shërbimit janë rritur me rreth 40% që nga koha kur këto kontrata janë nënshkruar, duke sjellë vështirësi për zbatimin e tyre nga operatorët …

Read More »

Ballkanasit shpëtojnë turizmin në Shqipëri, kryesojnë kosovarët, maqedonasit dhe serbët

Turistët ballkanas ishin “shpëtimi” i operatorëve turistikë në Shqipëri, që prej dy vitesh përballen me vështirësi të mëdha. Listën e kryesojnë turistët nga Kosova të ndjekur nga ata nga Maqedonia e Veriut dhe Serbia. Aid Mehmedovic nga qyteza Tutin pranë Nozi Pazar në Serbi, pushimet e këtij viti vendosi t’i kalojë në bregdetin e Durrësit. Me bashkëshorten dhe dy fëmijët …

Read More »