Tag Archives: ”Shqiptari duron fukarallëkun

”Shqiptari duron fukarallëkun dhe urinë, por s’mund të rrijë pa kafe e cigare

Nga Sven Aurén                        Përkthyer  nga Adil N.Biçaku Në librin “Orienti i Evropës”, autori i veprës asht suedezi Sven Aurén. Janë përshtypje udhëtimi nga Shqipëria nga mezi i viteve ‘30. Përjetimet e tije direkte pa asnjë retushim. Me një fjalë përkthimi i librit ka për të sjellë tek lexuesi shqiptar, vlera origjinale njohje të asaj historie që ne nuk e kemi njohur …

Read More »