Tag Archives: Raporti i Bankës Botërore:

Raporti i Bankës Botërore: Vala e re e emigracionit e të rinjve, shqetësim për fuqinë punëtore

Një valë e re emigrimi e të rinjve shqiptarë është një nga shkaqet kryesore të mungesës së fuqisë punëtore vuri në dukje Banka Botërore në raportin e fundit për zhvillimet rajonale. Banka analizoi se papunësia, korrupsioni dhe emigracioni mbeten shqetësimet kryesore të bizneseve në rajon. Megjithëse rritja potenciale në Ballkanin Perëndimor pritet të forcohet gjatë viteve 2022–2030, ajo do të …

Read More »