Tag Archives: Mimoza Hysa:

ÇFARË DUHET TË KUPTOJMË ME BASHKIM KULTUROR E SHPIRTËROR TË SHQIPTARËVE!

Për krijimin e një imazhi për shqiptarinë, për ndërlidhjen e ruajtjen e lidhjeve shpirtërore dhe kulturore me shqiptarët brenda dhe jashtë vendit, për krijimin e një diplomacie kulturore me vulë identitare shqiptare, do të duhet një strategji dhe një plan pune i mirëmenduar, inteligjent dhe afatgjatë, gjë që deri më tani ka munguar Enkas për HEJZËN, Mimoza HYSA A përbën …

Read More »

Mimoza Hysa: Gjithmonë drejt shtëpisë

Çfarë mund t’i bëjë bashkë njerëzit e letrave? Çfarë mund t’i mbledhë në një kuvend? A mund të ketë një tubim ekstra-letrar që i bashkon ata? Përtej hapësirës së lirisë së shkrimit, a mund të ketë një hapësirë ku mund të rrihen mendime, të hidhen ide dhe të gjykohet mbi gjithçka ka të bëjë me fushën e letrave, me situatën …

Read More »