Tag Archives: mbledhës i këngës popullore lirike

Botimet e Lasgush Poradecit, etnograf i muzikës dhe mbledhës i këngës popullore lirike

Akademia e Shkencave e Shqipërisë promovoi të premten botimet e Lasgush Poradecit, duke e quajtur atë si etnograf të muzikës dhe mbledhës të këngës popullore lirike. Botimet janë dy: Vjersha (këngë) popullore grarishte mbledhur në Pogradec dhe në fshatin Dardhë, Korçë (Mbledhur prej gojës së popullit) . Dhe Vjersha (këngë) popullore grarishte krahinash të ndryshme (Mbledhur prej gojës së popullit) …

Read More »