Tag Archives: Kontrata e hershme koncensionare

Kontrata e hershme koncensionare për ndriçimin e ‘anëdetit shqiptar’!

Ndërsa po zhvillohej Lufta e Krimesë (1853-1856) , një tregtar francez anijesh i quajtur Marius Michel, i cili kishte udhëtuar vazhdimisht mes Marsejës dhe Lindjes së Afërt, pësoi një aksident me anijen e tij në detin Mesdhe. Duke marrë shkas nga ky aksident, ai mori iniciativën që t’i shkruante Perandorit francez Napoleoni III lidhur me nevojën e ndërtimit të një …

Read More »