Tag Archives: Koncesionet e fanarëve

Koncesionet e fanarëve në Shqipërinë e Perandorisë Osmane, i pari e më jetëgjati

Nga Kreshnik KUÇAJ/SCAN Ndërsa po zhvillohej Lufta e Krimesë (1853-1856) , një tregtar francez anijesh i quajtur Marius Michel, i cili kishte udhëtuar vazhdimisht mes Marsejës dhe Lindjes së Afërt,pësoi një aksident me anijen e tij në detin Mesdhe. Duke marrë shkas nga ky aksident, ai mori iniciativën që t’i shkruante Perandorit francez Napoleoni III lidhur me nevojën e ndërtimit …

Read More »