Tag Archives: Homazh

HOMAZH, SOT NE PERVJETORIN E VDEKJES Federico Fellini

Albert Vataj Udha e gjatë nga karikaturisti te skenaristi, për të kulmuar te regjisori emblemë i kinematografisë Federico Fellini (1920–1993) krijoi një grup veprash kaq të dallueshme dhe menjëherë të dallueshme sa që ka një mbiemër që mban emrin e tij: Felliniesque. Një nga regjisorët më të dekoruar në historinë e filmit – duke përfshirë katër Çmime Oscar për filmin …

Read More »

Homazh për Kino Ditarin!

Dashnor Kokonozi Më vijnë shpesh në mendje fjalët e një gazetareje ukrainase kur filloi konflikti. Si një Kasandër e vërtetë, parashikoi diçka të tmerrëshme, lodhjen dhe braktisjen e opinionit botëror ndaj asaj që po ndodhte. Dhe lutej: Ju lutem mos u ndjeni të lodhur duke na mbështetur, kemi nevojë si ajri për përkrahjen tuaj, për kurajon dhe mbështetjen që na …

Read More »