Tag Archives: Guvernatori Sejko

Guvernatori Sejko: Inflacioni aktual s’do ta çojë ekonominë në reçension, po angazhohemi të ruajmë fuqinë blerëse të qytetarëve

Guvernatori i Përgjithshëm i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, ka marrë pjëse në hapjen e workshopit të XVI të kërkimeve në bashkëpunim me sekretariatin zviceran. Gjatë fjalës së tij Sejko theksoi se angazhimi i Bankës së Shqipërisë në këtë workshop ka për qëllim të ruajë fuqinë blerëse të qytetarëve. Seiko shtoi se axhenda e pasur e këtij workshopi ka për …

Read More »

Guvernatori Sejko: Rritet me 0,5 % norma bazë e interesit

Në një deklaratë për mediat, guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko ka deklaruar se Këshilli Mbikëqyrës ka marrë në shqyrtim dhe ka miratuar Raportin e Politikës Monetare dhe ka vendosur që të rrisë normë bazë të interesit me 0,5 % duke shkuar kështu në nivelin 2,75 %. Gent Sejko: Këshilli Mbikëqyrës në mbledhjen e sotme vendosi të rrisë me 0,5 …

Read More »