Tag Archives: Gjeniu i matematikës

Gjeniu i matematikës, 13-vjeçari shqiptar që zgjidh ushtrimet më shpejt së makina llogaritëse

Ermis Arra është në klasë të 8-të, në shkollën 9-vjeçare “Shaqir Lleja”. Lënda e tij e preferuar është matematika, aq sa në shumë raste përgjigjet e ushtrimeve i gjen më shpejtë se makina llogaritëse. “Kur bleva tabelën e shumëzimit dhe vazhdova që të mësoj numrat e vegjël dhe më pas fillova të rikuperoj numrat e mëdhenj, arrita që të shumëzoj …

Read More »