Tag Archives: akademiket

Rama ‘thumbon’ akademikët: Çfarë bën flamuri i NATO-s në konferencën për gjuhën shqipe?

Këtë vit shënohet 50-vjetori i standardizimit të gjuhës shqipe. Nga 20 deri në 25 nëntor të vitit 1972 në Tiranë i zhvilloi punimet Kongresi i drejtshkrimit të gjuhës shqipe (Gjuhës standarde). Për të shënuar këtë përvjetor, institucionet albanologjike në Shkup, Tiranë e Prishtinë po zhvillojnë  një sërë aktivitetesh. Në Tiranë sot, Akademia e Shkencave të Shqipërisë dhe Akademia e Shkencave …

Read More »