Tag Archives: : A ekzistojnë vërtet sirenat e detit?

Fakte dhe legjenda: A ekzistojnë vërtet sirenat e detit?

Për shekuj me radhë, njerëzit kanë besuar se në oqeanet e botës fshiheshin sirenat misterioze.Çarls Tompson, ish–kurator në Kolegjin Mbretëror në Angli, shkruan në librin e tij “ Misteri dhe njohja e përbindëshave” se traditat në lidhje me krijesat gjysmë-njeri dhe gjysmë–peshk kanë ekzistuar prej mijëra vjetësh. Kështu hyjnia babilonase Era ose Oanes, Perëndia–Peshk përshkruhej zakonisht si me “trup njeriu nga mesi e sipër, dhe në formën e një peshku nga mesi e poshtë”. Mitologjia greke përmban histori të perëndisë Triton, lajmëtarit të detit, por edhe të disa feve moderne, përfshirë …

Read More »