Marrëveshja për normalizimin e marrëdhënieve me Serbinë, Kurti: Zbatimi duhet të niste që dje, ndërkombëtarët të dënojnë Serbinë

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka deklaruar se plani i zbatimit të marrëveshjes së panënshkruar me Serbinë, do duhej të kishte nisur që nga dita e djeshme. Kurti tha se për këtë sjellje, Serbia duhet të dënohet nga faktorët ndërkomëtarë.

Sipas tij, pikat e dakordësuara në Ohër për të cilat nuk pati nënshkrim, janë marrëveshje dhe si të tilla duhet të zbatohen nga Serbia, që sipas tij, deklaron vazhdimisht se nuk do të zbatojë asgjë për të cilën është dakordësuar më herët.

“Zbatimi i kësaj marrëveshje duhet të fillonte qysh dje, për shkak se edhe plani i zbatimit thotë se ka një afat se kur duhet të fillojë marrëveshja së zbatuari.

Edhe marrëveshja bazë edhe plani i zbatimit tashmë i kemi të dakorduara. Për neve kjo është marrëveshje, por unë pres nga faktori ndërkombëtar që ta dënojnë e gjykojnë sjelljen e Serbisë e cila kur mbahen takimet thotë se nuk nënshkruaj e ndërmjet takimeve thotë se nuk zbatoj gjë”, u shpreh Kurti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 − 3 =