Publikohet analiza sekrete britanike: Ushtria e Putinit buzë kolapsit

Sipas një analize sekrete britanike, ushtria ruse ka humbur tashmë më shumë se 30,000 ushtarë në Ukrainë. Presidenti Vladimir Putin nuk e sheh këtë gjë si tragjike. Por sipas raportit, numri i të vdekurve është shumë i lartë. Rënia e ushtrisë ruse është e pashmangshme.

Një çmim i lartë që Putini mesa duket e pranon për një fitore të vogël në Ukrainën lindore. Por tani, sipas analizave, ushtria ruse kërcënohet me kolaps. Raporti u shkrua nga një “analist kryesor i Rusisë Britanike” dhe u lexua nga zyrtarë të lartë të qeverisë britanike, sipas gazetës Mirror, e cila disponon gazetën.

Sipas shifrave të reja, Rusia ka humbur ndoshta 207 avionë luftarakë, 174 helikopterë ushtarakë, 1349 tanke dhe 13 varka. Raporti përmend se zyrtarët e Kremlinit u përpoqën më kot të bindin Putinin se pushtimi i tij ishte një fatkeqësi. Por presidenti rus ende beson se mund të arrij një fitore të pjesshme.

Sulmet e kushtueshme të këmbësorisë

Analiza supozon se edhe një dështim rus në Ukrainë nuk do të rezultojë në urdhërimin e Putinit për një sulm bërthamor. Por humbja do të rezultonte me shkarkimin e tij. “Përpjekja e Rusisë për të arritur një fitore të shpejtë dhe vendimtare në Donbass ende nuk ka pasur sukses”, shkruan analisti rus. Ndërkohë, trupat ruse vazhdonin të përparonin dhe fitonin një ose dy kilometra çdo ditë.

Sukseset ruse janë kryesisht për shkak të sulmeve të përsëritura dhe shumë të kushtueshme të këmbësorisë, të cilat të kujtojnë vitin 1945 dhe jo vitin 2022, thuhet. Pyetja e madhe në këtë kontekst: Edhe sa mund të pranojë ushtria ruse viktima?

Selenski: “Ne do të bëjmë gjithçka për të ndaluar përparimin”

Komentatori i Rusisë britanike, Bruce Jones, tha për The Mirror: “Duhet të ketë një pikë në të cilën forcat ruse nuk mund të marrin më viktima, një pikë kufiri. Kjo do të ishte kashta që i theu shpinën devesë, sepse njësitë nuk do të ishin më në gjendje të funksiononin si forcë luftarake, sepse janë shumë të varfëruar”.

Disa analistë besojnë se ushtria ukrainase mund të fitojë dhe madje ta shtyjë Rusinë – në fund të fundit, ajo tashmë ka arritur të dëbojë ushtarët e Putinit nga zona e madhe e Kievit. Sipas vëzhguesve, arsyet për këtë përfshijnë motivimin e lartë të forcave të armatosura të Ukrainës dhe dërgesat e armëve nga Perëndimi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × four =