Jep dorëheqje njeriu i afërt i Putinit, nuk dihen arsyet

Valentin Yumashev, dhëndri i ish-udhëheqësit rus Boris Yeltsin, thuhet se u largua nga detyra e tij si këshilltar i papaguar i Vladimir Putin muajin e kaluar, raporton SkyNews.

Një nga njerëzit, Lyudmila Telen, zëvendësdrejtoresha e parë ekzekutive e Qendrës Presidenciale Boris Yeltsin, tha se zoti Yumashev kishte hequr dorë nga roli i tij në prill.

E pyetur pse u largua, ajo tha: “Ishte iniciativa e tij”

Tjetri foli në kushte anonimiteti, por ra dakord që zoti Yumashev pushoi së qeni këshilltar presidencial në prill.

Nën Jelcin, i cili ishte president rus nga viti 1991 deri në vitin 1999, Yumashev shërbeu si këshilltar i Kremlinit dhe më vonë si kreu i administratës presidenciale.

Ai është i martuar me vajzën e z. Yeltsin, Tatyana.

Ai nuk luajti një rol të madh në vendimmarrje si këshilltar i zotit Putin, por ai përfaqësonte një nga lidhjet e pakta të mbetura në sundimin e z. Jeltsin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + fourteen =