Sportistja shqiptare, Evangjelia Veli shpallet kampione Europe

Evangjelia Veli është kampione e Europës deri në peshën 55 kg për femra, hera e parë që ndodh për një sportiste shqiptare.

Shtangistja shqiptare mori medalje ari në shkëputje dhe dygarësh (208 kg), kurse në shtytje mori medalje argjendi.

Veli ngriti 95 kg në shkëputje dhe u rendit e para, ndërsa në shytje fillimisht luajti me 108 kg, duke e ngritur të sigurt.

Në fund ajo ngriti 113 kg, po aq sa Konotop Kamila, e cila e ngriti e para këtë peshë dhepërfitoi nga rregullorja për të marrë medaljen e artë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + eighteen =