Albanese zotohet so do të ndryshojë politikën klimatike

Udhëheqësi i ri i Australisë është zotuar se do ta çojë vendin në një drejtim të ri, me një ndryshim të madh në politikën klimatike.

Ai do të bëjë betimin si kryeministër të hënën, por nuk është e qartë nëse partia e tij do të ketë shumicën në parlament.

Ndryshimet klimatike ishin një shqetësim kryesor për votuesit, pas tre vjetësh ngjarjesh rekord të zjarreve dhe përmbytjeve.

Numërimi i votave është ende duke vazhduar dhe është e paqartë nëse laburistët mund të marrin 76 vende për të siguruar një shumicë në parlamentin prej 151 anëtarësh.

Rezultatet përfundimtare mund të mos dihen për disa ditë, pasi zyrtarët zgjedhorë sapo kanë filluar numërimin e afro tre milionë votave postare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen + 10 =