Rusia ndërpret furnizimin me gaz në Finlandë

Sot Gazprom i Rusisë ka ndalur eksportet e gazit në Finlandë si pasojë e përshkallëzimit të mosmarrëveshjes së pagesave për sanksionet e Ukrainës.

Vendimi i Rusisë vjen gjithashtu në një kohë kur Finlanda ka aplikuar për anëtarësim në NATO. Importet përmes pikës hyrëse të Imatra janë ndalur, tha Gasgrid Finland në një deklaratë, raporton BBC.

Gazprom ka kërkuar që vendet evropiane të paguajnë për furnizimet në rubla për shkak të sanksioneve të vendosura për pushtimin e Kremlinit, por Finlanda refuzoi.

Shumica e kontratave të furnizimit janë të shprehura në euro ose dollarë dhe Moska tashmë ka ndërprerë gazin për Bullgarinë dhe Poloninë muajin e kaluar pasi ato refuzuan të respektojnë kushtet e reja të pagesës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two + 7 =