10 Maji, dita e kaçurrelit tonë

10 Maji është Dita e Pelikanit.

Pelikani Kaçurrel, apo i njohur ndryshe si Pelikani Dalmat, (Pelecanus Crispus) simbol i Parkut Kombëtar Divjakë-Karavasta, tashmë prej 5 vitesh, ka ditën e vet kombëtare.

Dita e Pelikanit, është një ditë ku organizohen aktivitete ndërgjegjësuese dhe promovuese të vlerave natyrore dhe ekoturistike të këtij lloji në zonën e Parkut Kombëtar Divjakë-Karavasta si dhe në zonat e tjera ligatinore të Shqipërisë, ku jeton kjo specie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven + 13 =