Kjo është padyshim një nga pikturat me mesazhin më të madh

Kjo pikturë që paraqet një femër të re në moshë, e cila ushqen me gji një të moshuar të burgosur, është shitur për 30 milionë euro. Piktura është realizuar nga Bernardino Mei dhe mund tëduket perverse, por historia pas saj është tepër e dhimbshme dhe është siguruar nga shumë dokumente historikë.

Burri pas hekurave të qelisë u dënua me “vdekje prej urisë”, pasi kishte vjedhur një bukë përgjatë mbretërimit të Luigjit XIV nëFrancë. Ai e kishte vjedhur bukën, për arsye se në shtëpinë e tij mbizotëronte varfëria ekstreme dhe fëmijët e tij nuk kishin me çfarë të ushqeheshin. Femra që është e pikturuar në foto, ishte vajza e tij dhe njëkohësisht, personi i vetëm që e vizitonte nëqeli. Asaj iu lejua ta vizitonte të atin e saj çdo ditë, por iu ndalua që t’i çonte atij ushqim për shkak të dënimit të marrë.

Pas 4 muajsh në burg, të gjithë u habitën se si kishte mbijetuar i burgosuri pa humbur në peshë. Autoritetet nisën të hetonin dhe zbuluan se e bija e tij, vizitorja e vetme në qeli, e ushqente tëatin me qumësht prej gjirit të saj (pasi në atë kohë kishte lindur një fëmijë).

Gjyqtarët, pasi e kuptuan çfarë po ndodhte dhe pasi reflektuan mbi dhembshurinë e vajzës për të atin e saj, e falën atë dhe e liruan nga qelia. Ky rrëfim nxjerr edhe një herë në pah se sa e madhe është dashuria e një femre për familjarët e saj, por qëmeshkujt shpesh priren ta anashkalojnë këtë fakt. Një femër mund të bëhet copash, të lërë mënjanë veten dhe nevojat e saj, vetëm për të parë sa më mirë personat që ka përzemër. Ndaj, edhe një herë kjo pikturë na fton të mos i gjykojmë gjërat nëmënyrë sipërfaqësore, pasi pas tyre mund të ketë mesazhe dhe kuptime shumë më të thella./bota.al/ KultPlus.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven + 12 =