Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/html/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/post-head.php on line 73

“Mjegulli i dashurisë” poezia fantastike nga Dritëro Agolli

“Mjegulli i dashurisë” është një ndër poezitë më të bukura kushtuar dashurisë nga poeti i njohur shqiptar Dritëro Agolli. Në këtë poezi, autori trajton afërsinë dhe largësinë, të dyja me emocionet e veta në njëlidhje. Largësia nxit mallin, ndërsa afërsia shton emocionet. Të dyja e trembin autorin, edhe pse shprehet vetëm për largësinë se e tremb, kurse për afërsinë shprehet se “i bëhet çark”, pasi afërsia i shton më shumë ndjenjat dhe emocionet.

“Mjegulli i dashurisë
Kur ikja larg, drejt teje vija
Kur vija af
ër, ikja larg
P
ër dreq më trembte largësia
Dhe af
ërsia bëhej çark.

As e kuptoja si të desha
nj
ë mjegull pus një çmenduri,
si nj
ë poet që shkruan vjersha
dhe ndez nj
ë shkrepëse dhe i bën hi

dhe ndoshta kjo ish dashuria
çakërdisur kuturu…
p
ër dreq më trembte largësia
dhe af
ërsia gjithashtu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 19 =