Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/html/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/post-head.php on line 73

Publikohen rezultatet e censusit në Maqedoninë e Veriut, sa % janë shqiptarë

Enti Shtetëror i Statistika në Maqedoninë e Veriut ka publikuar rezultatet e regjistrimit censusit, nga ku ka rezultuar se 24.3% e popullsisë përbëhet nga shqiptarë.

Në bazë të të dhënave, nga regjistrimi i vitit 2002, numri i popullsisë shqiptare ka shënuar rënie për rreth 1% në vitin 2021.

Numri i qytetarëve të regjistruar është 2. 097. 319 persona, mbi 1.8 milionë janë rëzidentë dhe rreth 260 mijë numërohen jorezidentë.

Nga numri i përgjithshëm i qytetarëve rezidentë janë: 54.21% maqedonas, 29.52 % shqiptarë, 3.98 % turq, 2.34 % rom, 1.18 % serbë, 0.87 % boshnjakë dhe 0.44 % vlleh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 2 =