Tag Archives: William Faulkner

DY GJIGANTË TË LETËRSISË: WILLIAM FAULKNER DHE GABRIEL GARCÍA MÁRQU

Dr. Harley Oberhelman UILJAM FOLKNER Pavarësisht nëse e keni lexuar Uiljam Folknerin për herë të parë në shkollë të mesme ose e keni dashur, ai njihet në mbarë botën për faktin se e bëri Misisipin në Jugun e pas Luftës Civile, të prekshëm dhe të populluar me llojin më të çmendur të personazheve në letërsi. Kur Gabriel Garsia Markesi e …

Read More »