Tag Archives: vrasje te protestuesve

Ish-presidenti rumun gjykohet pas 33 vjetësh për vrasje të protestuesve

Zyra e Prokurorit të Përgjithshëm ktheu në gjykatë çështjen e Revolucionin Rumun të Dhjetorit 1989, në të cilin ish-presidenti Ion Iliesku përballet me akuza për krime kundër njerëzimit. Ish-zëvendëskryeministri Gelu Voican Voiculescu dhe Iosif Rus, ish-kreu i Aviacionit Ushtarak, përballen me të njëjtat akuza, njoftoi prokurorja e përgjithshme Gabriela Scutea të mërkurën, 3 gusht, sipas Euronews.ro. Rifillimi i hetimit penal …

Read More »