Tag Archives: vend

INSTAT bën analizën, si po tkurret numri i të rinjve në vend, rënia më e fortë në Berat dhe Gjirokastër

Numri i fëmijëve dhe adoleshentëve në vend po vjen në ulje konstante, duke reflektuar si plakjen e popullsisë, ashtu dhe rënien e lindshmërisë. INSTAT ka publikuar “Treguesit e Mirëqenies së Fëmijëve, Adoleshentëve dhe të Rinjve në Shqipëri Të dhëna mbi periudhën kohore 2017-2021”. Popullsia e Shqipërisë, më 1 janar 2021, rezulton 2.829.741 banorë, nga të cilët 579.203 janë fëmijë (0-17 …

Read More »

172 mln euro në vit nga eksportet me Gjermaninë, 42 kompani investojnë në vend

Gjermania është partneri i katërt tregtar për Shqipërinë. Eksportet janë dyfishuar 5 vitet e fundit, sikundër edhe interesi për të investuar. Shqipëria merr çdo vit nga Gjermania ushqime, metale, lëndë minerale dhe artikuj lëkure. Ndërkohë, dërgon atje rregullisht materiale ndërtimi, lëndë djegëse dhe tekstile. Eksportet në vlerë janë dyfishuar 5 vitet e fundit, duke arritur në 172 milionë euro, ndërsa …

Read More »

“Lufta e Putin-it mund të shtrihet edhe në ndonjë vend të NATO-s”

“Sulmet ndaj Italisë? Një tjetër shenjë se Putin-i është gjithnjë e më nervoz dhe për këtë arsye gjithnjë e më i rrezikshëm. Tani po shtohen shanset që lufta të prekë ndonjë vend të NATO-s”. Politologu dhe themeluesi i qendrës studimore Eurasia Group, Ian Bremmer, e parashikon dimrin që po vjen “plot rreziqe”. Sipas tij, rusët po kuptojnë gjithnjë e më …

Read More »