Tag Archives: Ukshin Hoti

Në ditëlindjen e Tij

Nga  Albin Kurti Gjithnjë do të shprehemi për Ukshin Hotin, sepse ai është i zhdukuri maksimal, ai që u zhduk me ndërgjegjen e tij të pasur dhe me dijen e tij të lartë. Ne e dimë se një objektor i tillë sjelljeje, se një orientues i tillë fryme duhet në çdo kohë, sidomos në këto të paqeve të ngarkuara dhe …

Read More »

Ali Boumendjel dhe Ukshin Hoti

Së fundi autoritetet franceze e pranuan se avokati dhe nacionalisti i lëvizjes algjeriane për çlirim e dekolonizim të Algjerisë nga Franca, Ali Boumendjel (1919-1957) nuk ka kryer vetëvrasje, por forcat franceze e kanë torturuar dhe e kanë hedhë prej katit të gjashtë. Po ashtu, Franca premtoi se do të angazhohet që familjarëve të të zhdukurve do t’ju japë mundësinë që …

Read More »

23 vite nga zhdukja e Ukshin Hotit

Janë bërë sot plotë 23 vite nga zhdukja e veprimtarit të Lëvizjes Kombëtare, profesorit dhe intelektualit Ukshin Hoti, shkruan KultPlus. Më 16 maj të vitit 1999 në rrethana ende të pa ndriçuara, është zhdukur Ukshin Hoti. Ukshin Hoti ka qenë edhe ligjërues ne disa universitete të Amerikës ku dhe kishte studiuar dhe diplomuar. Kujtojmë që Ukshin Hoti për aktivitetin e …

Read More »