Tag Archives: Teoria e pasqyrës

Teoria e pasqyrës dhe plagët që krijojnë dhe prishin marrëdhëniet

A keni menduar ndonjëherë se çfarë po ndodh kur lidheni me një person dhe më pas, disa kohë më vonë, shihni aspekte të personalitetit të tij që nuk ju pëlqejnë? Teoria e pasqyrës së Jacques Lacan- it ka diçka për të thënë për këtë proces. Sipas Lacan-it, ne e ndërtojmë identitetin tonë duke e reflektuar atë te të tjerët. Kështu, …

Read More »