Tag Archives: të pranojë statusin neutral

Zelensky bisedon me Rusinë: Ukraina është e gatshme të pranojë statusin neutral

Ukraina është e gatshme të pranojë një status neutral si pjesë e një marrëveshjeje paqeje me Rusinë, tha presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky në një intervistë me gazetarët e pavarur rusë. “Garancitë e sigurisë dhe statusi neutral, jo-bërthamor i shtetit tonë. Ne jemi të gatshëm ta pranojmë këtë. Kjo është pika më e rëndësishme,” tha Zelensky. Ai shtoi se, “kjo ishte …

Read More »