Tag Archives: Si i mbajti Tito jugosllavët

Si i mbajti Tito jugosllavët së bashku në një shtet federativ?

Nga Aleksa Djilas Kur presidenti i Jugosllavisë, Marshalli Tito, vdiq më 4 maj 1980, përfaqësuesit e 122 shteteve, duke përfshirë një grup mbresëlënës liderësh botërorë, morën pjesë në funeralin e tij. Ai u nderua si lideri i fundit i madh i Luftës së Dytë Botërore, si komunisti i parë që sfidoi me sukses Stalinin, dhe si themeluesi i “komunizmit kombëtar”. …

Read More »