Tag Archives: sanksionet e BE-se

Serbia nuk ka zgjidhje tjetër veçse t’i bashkohet sanksioneve të BE-së ndaj Rusisë

Muajin e kaluar, Serbia dhe Azerbajxhani nënshkruan memorandume dypalëshe mirëkuptimi për të zgjeruar bashkëpunimin në fushën e energjisë, duke zhvilluar dhe forcuar më tej marrëveshjet e gazit dhe energjisë elektrike të firmosura në fillim të këtij viti. Ndërsa në pamje të parë kjo mund të duket se ka një interes periferik për gjeopolitikën bashkëkohore, marrëveshjet mund të kenë pasoja të …

Read More »

Moska reagon pas valës së re të sanksioneve nga BE-ja

Rusia është kundërpërgjigjur në valën e re të sanksioneve të BE-së, duke deklaruar se “ndryshimi i shpejtë i mendimit tregon se BE nuk është në gjendje të mirë – ne do të gjejmë importues tjerë”, shkruan “B92” Përfaqësuesi i përhershëm rus në organizatat ndërkombëtare në Vjenë Mihail Uljanov deklaroi përmes publikimit në Twiter si përgjigje në deklaratën e kreut të Komisionit …

Read More »