Tag Archives: sa shqiptarët

Asnjë komb tjetër nuk e ka dashuruar dhe imagjinuar Europën sa shqiptarët

Nga Gazmend Kapllani/ BIRN Shkrimtarët, zakonisht, e ndërtojnë veprën e tyre rreth disa “obsesioneve” letrare. Kufijtë janë obsesioni im kryesor letrar, të cilin nuk do ta kisha zhvilluar kurrë (të paktën, jo në këtë shkallë jashtëzakonisht të fortë) po të mos kisha lindur në Shqipëri gjatë Luftës së Ftohtë. Në fakt, kufijtë dhe kalimi i tyre u bënë obsesioni i …

Read More »