Tag Archives: Rritet çmimi i naftës

Shtrenjtohen hidrokarburet në Shqipëri, rritet çmimi i naftës, benzinës e gazit

Çmimet e hidrokarbureve janë rritur me disa lekë në Shqipëri, sipas vendimit që Bordi i Transparencës ka marrë këtë të mërkurë. Nafta ka pësuar një rritje prej gjashtë lekësh. Nga pasditja e sotme, do të shitet në pikat e karburantit për 202 lekë/litër. Me tre lekë më shtrenjtë do të shitet dhe benzina. Nga 175 lekë, një litër benzinë tashmë …

Read More »

EVROPË Rritet çmimi i naftës megjithë ngadalësimin e kërkesës

Çmimi i naftës u rrit sërish të enjten, ndërsa mbizotëruan shqetësimet për furnizimet dhe tensionin gjeopolitik në Evropë, ndërkohë që inflacioni vazhdon të rritet. Një masë e Bashkimit Evropian që pritet të ndalojë karburantin nga Rusia, furnizuesja e kryesore e naftës krudo dhe karburanteve të tjera, pritet të krijojë vështirësi të mëtejshme për sistemin global të furnizimit. BE-ja ende po …

Read More »