Tag Archives: rrezikon

Arsyeja pse Moldavia rrezikon të bëhet pjesë e luftës në Ukrainë

Moldavia po përballet me ‘një moment shumë të rrezikshëm’ thotë zv.kryeministri i këtij vendi duke paralajmëruar se po kërkohet të krijohet tension në rajonin Transnistria. Nicu Popescu duke folur për gazetarët ditën e enjte tha se institucionet e vendit janë vënë në gatishmëri të lartë. Frika se Moldavia mund të përfshihet në luftën e Ukrainës janë rritje për shkak të …

Read More »

Vazhimi i Luftës në Ukrainë rrezikon destabilizimin e Perëndimit

Nga Gideon Rachman “Financial Times” Në aleancën perëndimore ekziston një besim në rritje mbi trajektoren e luftës në Ukrainë. Ky besim është i justifikuar, por potencialisht i rrezikshëm. Është e dukshme që për Rusinëpushtimi ka shkuar shumë më keq, sesa guxuan të shpresonin shumica e njerëzve në Perëndim. Aleatët perëndimorë kanë befasuar edhe veten e tyre me forcën, shpejtësinë dhe unitetin e kundërpërgjigjes së tyre, me sanksionet e pashembullta të vendosura ndaj Rusisë, dhe me ndihmën e madhe ushtarake që …

Read More »