Tag Archives: që dëshiron të jetë… komb i pavarur

Njihuni me fshatin italian që dëshiron të jetë… komb i pavarur

Në majë të një kodre në rivierën italiane ndodhet një fshat i vogël me një ëndërr të madhe: të bëhet një komb i pavarur. Principata e Seborgës tashmë ka flamurin e saj, himnin kombëtar, pasaportat, vulat, monedhën dhe natyrisht, një monark. Ajo shpreson që një ditë t’i mbështesë ato me njohjen ligjore të sovranitetit të saj, të cilën e ka …

Read More »