Tag Archives: Pse quhet kështu

“Dita e Gënjeshtrave”! Pse quhet kështu data 1 Prill

Ata që gënjejnë dhe gënjehen në 1 Prill, quhen sipas traditës “Budallenjtë e Prillit” dhe nëpër botë kjo ditë ndryshe njihet si “Dita e Budallenjve” (April Fool’s Day).  Dita e Gënjeshtrave në Shqipëri luhet shumë nga të gjithë moshat. Shqiptarët ndryshe nga vendet e tjera përpiqen që të rikrijojnë skenare dhe hile të besueshme dhe të rënda që i mashtruari të …

Read More »