Tag Archives: Prof. Anastas Dodi

“Kongresi i Drejtshkrimit nuk krijoi ndonjë gjuhë të re letrare”

Nga Mimoza Kelmendi Intervistë me gjuhëtarin, akademikun dhe pedagogun, Prof. Anastas Dodi, një ndër organizatorët e Kongresit të Drejtshkrmit të gjuhës shqipe në vitin 1972. Biseda është zhvilluar para 20 vjetësh për multimedian gjermane Deutsche Welle.   Cili është për ju, zoti Dodi, roli i Kongresit të Drejtshkrimit për Gjuhën Letrare Shqipe? Anastas Dodi: Kongresi i Drejtshkrimit nuk krijoi ndonjë …

Read More »