Tag Archives: Personazhi i Romanit

Gjyqi i Emma Bovary: Personazhi i Romanit në Bankën e të akuzuarve

(Marrë nga gazeta gjermane Frankfurter Rundschau) Dokumentari ‘Gjyqi i Emma Bovary’ e analizoi këtë fenomen të mërkurën, më 29 shtator 2021, në orën 22.30, në kanalin televiziv Arte të Gjermanisë. Një grua me mendime epshore dhe dëshirën e zjarrtë për liri, në Francën e vitit 1857, konsiderohej imorale. Romani Madame Bovary e detyroi shkrimtarin Gustave Flaubert të paraqitej si i akuzuar në sallën e gjyqit. …

Read More »