Tag Archives: PEMËVE.

PEMËVE. POEZI NGA ARBER AHMETAJ

PEMEVE Pemëve ua shoh molekulat e ujit, rrezet e diellit nëpër qeliza, uzinën e vogël të fotosintezës, kripërat minerale, pompat qelizore që prodhojnë oksigjen dhe djersët në formë arome, si vargje dashurie për fluturat! Gëzohen kur shëtis nën to, më flasin si një të afërmi, ma njohin dashurinë! Në vrullin e lumit shoh etjen e tokave, shtëpitë e peshqve, llamba …

Read More »