Tag Archives: opera

Opera “Skënderbeu” e Vivaldit

Nga Dorian KOci ==================== Lista e kompozimeve rralla të kryera nga Antonio Vivaldi përfshin dhe operën “Skënderbeu”. Shfaqja e parë e kësaj opere u realizua në Teatro de la Pergola në Firence të Italisë më 22 qershor 1718. Ajo përuroi rihapjen për publikun të këtij teatri. Libreti u shkrua nga Antonio Salvi, libretisti i preferuar i Dukës së Toskanës, Ferdinando …

Read More »

Themelohet institucioni i Opere?s se? Kosove?s

Pas shume? pe?rpjekjeve dhe zhvillimeve te? hovshme ne? komunitetin artistik ne? Kosove? dhe nje? kontributi te? madh nga kompozitore?t, instrumentiste?t, solo-ke?nge?tare?t, dirigjente?t dhe shume? e shume? personalitete, themelohet institucioni i Opere?s se? Kosove?s. Në Kuvendin e Kosovës sot, me 75 vota pro, deputetët miratuan propozim-vendimin e Qeverisë për themelimin e institucionit te Operës së Kosovës si institucion i shërbimit publik. …

Read More »