Tag Archives: oligarkët rusë

Pse Turqia mund të bëhet streha e re për oligarkët rusë, që u shmangen sanksioneve

Nga Giacomo Tognini “Forbes” Kur sanksionet perëndimore filluan të godasin oligarkët rusë pas pushtimit të Ukrainës nga Vladimir Putin, shumë nga ata i zhvendosën jahtet e tyre jashtë Bashkimit Evropian dhe territoreve britanike për t’i shpëtuar rrezikut të sekuestrimit. Disa shkuan në Dubai, të tjerët në Maldive. Tani, destinacioni më popullor për jahtet e oligarkëve rusë është Turqia. Të paktën 8 jahte – duke përfshirë jahtet …

Read More »

Ku i fshehin ‘paratë e errëta’ oligarkët rusë, miqtë e Putinit

Për dekada, oligarkët rusë kanë lëvizur miliarda dollarë para të paligjshme jashtë vendit, duke i vendosur ato në kompani guackë për ta bërë jashtëzakonisht të vështirë gjurmimin. Tani, vendet në mbarë botën po ndërmarrin hapa për t’i gjetur ato. Sa ‘para të errëta’ ruse ka në mbarë botën? Studimi amerikan, Këshilli Atlantik thotë se rusët kanë rreth 1 trilion dollarë …

Read More »