Tag Archives: numri i lindjeve

Qyteti në Shqipëri që po shkon drejt “shuarjes”-Norma e lindshmërisë ra më pak se 1 fëmijë për grua më 2021

Prej vitesh indeksi sintetik i fekonditetit (numri i fëmijëve të lindur për çdo grua gjatë periudhës së riprodhimit) është në rënie konstante dhe të shpejtë. Në rang kombëtar indeksi sintetik i fekonditetit në Shqipëri vitet e fundit ra nga 1,48 fëmijë për grua në vitin 2017 në 1,32 në vitin 2021. Të dhëna më të detajuara nga INSTAT tregojnë se …

Read More »